♥ MY WORDS ♥
Kadang² Allah hilangkan matahari dan mnurunkan hujan juga petir .puas kita menangis mencari matahari . Rupa² nya Allah ingin menghadiahkan kita pelangi.
Zuliyanie Aniey: AKU MERINDUI KALIAN DI SANA

AKU MERINDUI KALIAN DI SANA


Hyeep , assalamualaikum sayang-sayangku (‘: SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA okehh . hikhikkk . alhamdulillah , genap dah seminggu kita posa kan ? yeahhh 3 minggu lagi HARI RAYA akan tiba . macam xsabar pulak , tapi kan dalam kesabaran tu sedih juak la sebab xbalik beraya ngan family . huhh ! ni la pertama kali ny aku xberaya ngan family . aduiii , camna la nnt tu ar bila malam raya ? konfom la banjir KUCHING . hahahakk :P hermm , bukan xnak balik tapi sebenarnya aku dah janji ngan kawan aku (UMMI) xbalik raya taun ni , kunun ari tu mau try beraya kat tempat org juga , yala lagi pun insyaALLAH last dah kat KUCHING . okee nevermind , parents pun benarkan juga beraya kat sini lagi pun cuti seminggu jak , rasa xb’baloi pulak kan cuti seminggu dengan harga tiket yg CEKIK DARAH tuh . gilaaaaaa -.-  . xpa berkorban sikit kan . Ingat ! jangan give up tuk sem ni , this is a LAST SEM for u ZULIANI . urgghh ! LAST SEM ? yahh last sem yg bole buad aku gila dengan projek + subjek killer . YA ALLAH YA TUHAN KU , permudahkan la segala urusan ku , tabahkan hatiku ,  kuatkan semangatku . AKU MESTI KUAT , RAJIN . hahahkk rajin la sangat . kuat tido adalahh . AKU MESTI KUAT ! aku nak habis kan juga study ku ujung taun ni . itula hasrat ku , hasrat kedua org tua ku . aku nak sangat mereka tengok aku berjaya nanti . INSYAALLAH aku akan lakukan dan buktikan . ya lah aku harapan ibubapa aku , maklum la anak sulung kan . Aku nak tunaikan impian family ku , huhhh , kalo kat umah tu dah duduk kat sebelah bapa , hermm bapa balikbalik tny nak keja apa nnt ? hihikkk . selamba jak aku jawab tingu la rezeki yg datang nnt . tp suma tu kena mulakan dr bawah ya PAK , tapi kalo ada rezeki nak sambung , rasa nak sambung jak . tp ehh tingu la dulu . tingu keadaan time tu (: tp rasa ny nak kerja dulu la , yg aku nak sangat , aku nak adik pempuan ku sorang ni masuk ke sekolah asrama penuh . itu salah satu hajat ku . aku dah cakap ngan parents ku , insyaALLAH habis nnt aku yg urus stdy adik ku ni , ya la taun ni bulan 10 dia akan m’duduki PMR . dia la juga harapan parents ku . jujur ! dia lebih hebat dr aku , jauhhhh beza ny (: mudahan dia berjaya nnt . aminn . hahhh ! ada lagi dua adik ku . lelaki dua-dua . yang sorang ni anak ketiga xskola , urgghh , dia la paling nakal , nakal seperti org dewasa . semua aktiviti ny mengalahkan org dewasa , kadang-kadang aku sakit hati ngan budak neh . yahh , aku tahu dia bukan seperti budak laen yg sempurna , dia xpandai b’cakap tapi perangai dia seperti org lain , sangat aktif org ny ! antara 3 adik ku dia la paling aku sayang . aku xtau napa , tapi dengan dia juak la aku jahat ! salu marah dia , kadang-kadang tu tangan ku naek . hermm yg sorang lagi c adik bongsu neh paling malas belajar , kuat main . balik sekolah jak buka baju , makan dan terus p main . urgghh , aku yg takut tingu budak neh xpndai belajar . tapi , bila ujian alhamdulillah oke juga . bapa ku ckap dia ni macam kazen aku c awik . xbelajar tp bila exam gempak . budak ni paling suka tingu katun , melukis kereta . kadang-kadang aku buad spocek kat buku latihan ny astaga , hancur buku . suma penuh dengan lukisan kereta-kereta ,katun-katun . kunun ny , dia mau jadi seorang POLIS . kadang-kadang tu aku ngan bapa ku bagi semangat kat dia . kalo dia xmau belajar , kami ingatkan dia , cakp nak jadi polis tp malas belajar mcm mna la tu . hikhik . senyum jak budak ni . actually , kami semua b’beza . aku sangat b’syukur sebab ada family camni , walaupun hidup sederhana kami bhgia sangat . SAYA SAYANG KELUARGA SAYA ! rindu auww sama dorang , mok nangis jak rasa ny tapi kalo nangis mesti c Mr. Jamri ni tauk . hahahkk ! orang tengah oncall kan skrg neh sambil aku buad blog , sambil dengar juak dia menyanyi . sukaa aku dengar dia nyanyi . kalo dia men gitar smbil menyanyi terus rasa nak tido . urghh , bongok ny org nehhh . p la pulak dia nyanyi lagu aris ariwatan tu . urghhh , kuar airmata ku . ingat trus ngan parents ku . aku mau balikkk . rinduuu !! aku nak sahur ngan family ku

rindu mereka


sebelah kiri : my beloved mom
tengah : adik kedua ( fidah )
sebelah kanan : me ( zuliani )



sebelah kiri : adik kedua ( fidah ) 
tengah : my beloved dad ( my super hero )
sebelah kanan : me ( zuliani )
depan ku : adik bongsu ( eizan )
depan bapa : adik ketiga ( ariel )

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Menjenguk Blog Saya ♥


♥ Klik Button Like Jika Suka ♥

No comments:

TULIS AYAT COPYRIGHT KORANG KAT SINI