♥ MY WORDS ♥
Kadang² Allah hilangkan matahari dan mnurunkan hujan juga petir .puas kita menangis mencari matahari . Rupa² nya Allah ingin menghadiahkan kita pelangi.
Zuliyanie Aniey: ♥ STUDY or WORK ♥

♥ STUDY or WORK ♥


Selamat malam buat reader's blog sii kechill ni
Sambil² aku online tuh menyempat lagi aku buat entry baru
Actually kan , ter Active sudah facebook ku , sebab² kawan aku ramai post d group tuh pasal transkrip and surat pengesahan tamat study . Wow ! tapi bikin hal lagi pengurusan d sana
macam² la juga minta itu ini , dah la kita ni jauh dari Sarawak , Yang penting aku xsabar nak KONVO
yeahh , In Shaa Allah ada kawan ikut ( Pidah , Nom and Nina ) kawan baru kenal jugaa . C nom jak pena d jumpaa . Nnt entry laen aku crita pasal Pidah yaa .

Okay , tadi aku b'chat dengan someone ( Halida ) 
aku tanya result STPM nya , alhamdulillah result yg baek . TAHNIAH ya dek . 
chat punya chat tny la dia nak sambung . Dia ckp mau tapi bingung nak ambil kos apa 
AKu suru la dia ambil kos yg dia minat , Nampak nya dia nnak jadi cikgu . so , suru la ambil maktab

Tapi aku ?
Aku sebenar nya dalam di lema . Sukar untuk membuat pilihan , xtahu samada nak sambung study atau kerja
Jika aku d bagi pilihan mau saja aku sambung study . Tapi bila d fikir , aku nak bantu parents aku jugaa
Ya la , aku kan anak sulung . Rasa xmau pulak myusahkan parents aku lagi . Cukup la masa aku study Diplomaa . Aku rasa , aku masih kabur dengan masa depan ku . Apa sebenarnya masa depan yang aku impikan ? aku pun xtahu . Adakah aku akan terus kekal sebagai pengembara yang hanya berpandukan jejak orang lain ? Arah yang pasti membawa aku ke tempat yang ingin aku tujui.

Aku sebenar nya ada plan juga tapi still mencari yang terbaek . First , cari kerja dan langsaikan hutang PTPTN tuh . haha ! mamposs aku nak bayar . Second, dalam masa yang sama , aku nak cari pengalaman kerja sambil cari modal untuk sambung Degree . aku dah nekad xmau guna duit parents aku , aku nak tahu betapa susah nya cari duit kan.  Tapi , ada setengah orang cakap bila kita dah start kerja kita akan tamak pada duit sampai malas nak belajar . Thirdly , aku mau beli kereta sendiri , buat lesen kereta sendiri dan aku mau beli apa sahaja guna duit aku sendiri
Aku tetap usaha , tapi sampai sekarang belom keja² lagi . payah nyaa :(

So , sekarang ni aku masi dalam kesamaran lagi 
Harap² la ada orang bagi advice kat aku






♥ Terima Kasih Kerana Sudi Menjenguk Blog Saya ♥


♥ Klik Button Like Jika Suka ♥

2 comments:

dXaz said...

hurm.. sama situasi kita :/

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

TULIS AYAT COPYRIGHT KORANG KAT SINI