♥ MY WORDS ♥
Kadang² Allah hilangkan matahari dan mnurunkan hujan juga petir .puas kita menangis mencari matahari . Rupa² nya Allah ingin menghadiahkan kita pelangi.
Zuliyanie Aniey: UPDATE BLOG & TIPS 6 LARANGAN BERCINTA

UPDATE BLOG & TIPS 6 LARANGAN BERCINTA



haiii selamat pagi para bloggers , wahh mesti masih banyak yang tengah update blog ni kan ?
Pada sapa-sapa yang tetap setia dengan blog korang tu TAHNIAH saya ucapkan .
hermm, something wrong la kat blog aku ni , iskkk geram jak
Napa blog ni bila nak buad ENTRY xdapat plak nak tulis TITLE . ilang camtu je (:
langsung xdapat nak tulis la . ruangan pun ilang . pelikk ny -.-
Mungkin ada something saya da buad tapi lupa kat mna . ehh xpa la ber kan jak
tak pa okeh (: tajuk ENTRY pagi-pagi buta ni

UPDATE BLOG & TIPS 6 LARANGAN BERCINTA

update blog tu baru ja tadi . rasa ny mcm 3 bulan lebih dah xupdate .
nak tau napa ? hahahha !! konfom la busy . busy STUDY
wow wow !! banyak esaimen, projek , ehh macam-macam la . penat2 gila
xpa (: teruskan usaha . sikit masa lagi stdy da nak abis . InsyaALLAH aku akan pegang juga DIPLOMA NETWORKING SYSTEM dan akan balas semua jasa parents ku

astagafirullahalazim ~ lari tajuk pulak ni kan ? hahaha . xpa la teruskan jak . nanti saya bg TIPS tu ya . tunggguuuu (:

Networking System ? korang tau ka ?
fuhhh, gila punya subjek . tapi kalo dah faham bez juga . asyikk lorhh . ahhahaha
ehh dah la . rasa malas pulak nak story tu . xmau la pening-pening kepala pasal NETWORK
santai-santai oke .

okehh, now kembali dengan tajuk ENTRY tu

6 TIPS LARANGAN BERCINTA
wahh , sokong juga tips ni . nway, tips ni bukan aku yg buad k , aku amek jak kat blog
LYSAA FAIZUREEN , suka sangat2 kat blog dia . kemas jaa (: banyak TIPS, TUTORIAL
owhh, nak bitau juga ni , suma edit2 kat blog ni suma dr TUTORIAL dia . senang sangat nak faham

okehh ni dia 6 TIPS LARANGAN BERCINTA

1. Jangan Bercinta Kerana Harta !
Sorry to say lah kan . Tak da gunanya hidup dilimpahi dengan harta , tapi tanpa cinta . Harta datang dan pergi setiap saat . "Cinta" yang sesat dapat diperoleh setiap saat , tapi cinta yang sejati tidak dapat dibeli dengan harta . So , renung-renungkan lah ya ?

2. Jangan Bercinta Kerana Simpati !
Rasa tertarik dan simpati terhadap seseorang seringkali disalahertikan sebagai CINTA . Perasaan itu bukan cinta !Ia boleh berubah dengan beberapa faktor seperti rupa paras , harta , tempat dan keadaan . Perasaan itu buta , tidak tahan lama , dan tidak tahan diuji . Cinta perlu diuji dalam suka dan duka dengan membuat mata .

3. Jangan Bercinta Kerana Rupa Sahaja !
Kecantikan fizikal memang indah dan mudah saangat menggoda sesiapa sahaja , tetapi ianya bolh luntur kerana usia . Oleh itu , apa yang lebih penting ialah kecantikan dalaman seseorang kerana ianya tidak akan luntur selagi nyawa dikandung badan :)

4. Jangan Bercinta Untuk Kepuasan Nafsu !
Seks penting dalam perhubungan suami isteri , namun ianya tidaklah boleh dijadikan sebajai tujuan utama mencari pasangan . Seks hanyalah salah satu bahagian dari pernikahan . Orang yang hanya mengejar kenikmatan seks akan kecewa dan terjerat oleh kesusahan yang diciptakannya sendiri :)

5. Jangan Bercinta Kerana Paksaan Keluarga !
Seorang anak harus berbakti kepada keluarga , namun , tidak boleh menyerah dalam hal percintaan , sekiranya korang pasti yang mereka salah dan korang benar. Berdoalah dan berikanlah penjelasan kepada mereka bahawa korang tak setuju dengan apa yang telah ditetapkan untuk korang .

6. Jangan Bercinta Untuk Membalas Jasa!
Eh , dah macam cerita Soffiya pulak ! Korang tengok dakk ? Rugi ! haha ~ Ok . Ok . Orang yang telah berbuat baik kena dibalas baik , jangan balas dengan CINTA .Ingat !! Jangan bercinta tanpa pengertian dan keikhlasan . Daripada mengundang derita , lebih baik mengelakkannya . Banyak lagi cara lain yang lebih ikhlas untuk membalas budi dan jangan memaksa diri untuk menerima seseorang yang bukan pilihan kita :)

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Menjenguk Blog Saya ♥


♥ Klik Button Like Jika Suka ♥

No comments:

TULIS AYAT COPYRIGHT KORANG KAT SINI